Ardense Perentaart
4 peren, geplukt van onze ardeense perenbomen.
1 rol bladerdeeg.
50 g poedersuiker
50 g boter
200 g zwarte chocolade
25 cl room
20 g amandelschilfers (facultatief)
Ontrol het bladerdeeg en rol het deeg zachtjes uit met de deegrol, vervolgens snijdt het deeg in 4 gelijke stukken. Beboter ze met penseel en bestuif ze met de poedersuiker. Schil de peren en snijdt ze in 2 van boven naar onder, ontpit ze. Snijdt er fijne schijfjes van en leg ze op de driehoekjes deeg, behoudt de vorm van de peer. Beboter ze met penseel en bestuif ze met de poedersuiker. Plaats ze in een oven van 200°C
ongeveer 15 à 20 minuter. Haal ze eruit als ze gekarameliseerd zijn. Ondertussen verwarm de room, bij het zien van de eerste kookbelletjes, neem van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe en meng goed.
Giet de chocoladesaus over de nog lauwwarme taart en voeg een bolletje vanilleijs toe met amandelschilfers. Opdienen.
1 rol bladerdeeg.
50 g poedersuiker
50 g boter
200 g zwarte chocolade
25 cl room
20 g amandelschilfers (facultatief)
Ontrol het bladerdeeg en rol het deeg zachtjes uit met de deegrol, vervolgens snijdt het deeg in 4 gelijke stukken. Beboter ze met penseel en bestuif ze met de poedersuiker. Schil de peren en snijdt ze in 2 van boven naar onder, ontpit ze. Snijdt er fijne schijfjes van en leg ze op de driehoekjes deeg, behoudt de vorm van de peer. Beboter ze met penseel en bestuif ze met de poedersuiker. Plaats ze in een oven van 200°C
ongeveer 15 à 20 minuter. Haal ze eruit als ze gekarameliseerd zijn. Ondertussen verwarm de room, bij het zien van de eerste kookbelletjes, neem van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe en meng goed.
Giet de chocoladesaus over de nog lauwwarme taart en voeg een bolletje vanilleijs toe met amandelschilfers. Opdienen.
- Created at : 2010-05-07 09:24:19
- Updated at : 2010-07-20 15:40:46